به گزارش روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، سید محمد رضا موسوی خواه تاکید کرد: در این طرح هیچ هزینهای به دولت تحمیل نمیشود، بلکه گردش هزینهها تغییر میکند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ادامه داد: در واقع هزینهای که به صورت تجمعی از سوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی پرداخت میشده با اجرای طرح ایجاد شرکتهای زنجیرهای توزیع سوخت خرد خواهد شد.
به گفته وی، هماکنون بهطور میانگین ۴۰ تومان کارمزد داده میشود که با اجرای طرح این میزان ثابت خواهد ماند، حق تبخیر بنزین هماکنون ۴۵ ریال است که با اجرای طرح ۴۲ ریال خواهد شد و مالیات بر ارزش افزوده که از قیمت فرآورده پرداخت میشود ۵۹ ریال خواهد بود.
موسوی خواه افزود: مبلغی به عنوان حق نشان پرداخت میشود که برای پرداخت آن وظیفه تعیین کردهایم و شرکتها باید کهاب، دیسپچینگ، زیباسازی و ایمنسازی و ارائه خدمات مطلوب به نفع مردم را انجام دهند.
موسویخواه با تاکید بر اینکه اجرای طرح ایجاد شرکتهای زنجیرهای توزیع سوخت سبب اخراج یا تعدیل نیرو در شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی نیز نخواهد شد، عنوان کرد: تا زمانی که در اجرای این طرح به بلوغ برسیم به تعداد زیادی نیرو نیاز داریم.
وی افزود: هم اکنون ۹۲ انبار و ۱۲۵ تاسیسات داریم که بیش از ۹ هزار نفر در این تاسیسات فعالیت میکنند و از تعداد آنها کم نخواهد شد.
امیدواری برای افزایش شمار شرکتهای صاحب نشان
موسویخواه با اشاره به درخواست ۸۵ شرکت برای مشارکت در طرح ایجاد شرکتهای زنجیرهای توزیع سوخت اظهار کرد: امیدواریم این تعداد از ۸۵ شرکت کنونی به ۱۲۰ مورد افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی درباره مشارکت شرکتهای خارجی در طرح ایجاد شرکتهای زنجیرهای سوخت گفت: اگر قوانین اجازه دهد شرکتهای خارجی در این طرح شرکت خواهند کرد.
به گفته وی، هدف اصلی این است که جایگاهداران قادر باشند به صورت مستقلتر عمل کنند؛ در این که همه شرکتها، نخست دارای توانمندیهای لازم باشند، تردید وجود دارد، اما به مرور زمان فقط شرکتهای توانمند ماندگار خواهند شد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی درباره آینده اجرای این طرح گفت: در صورتی که سوخت از سوی شرکتهای زنجیرهای عرضه شود، ممکن است به عنوان مثال برای جایگاهداری که در چابهار است، توجیهی نداشته باشد که سوخت را از بندرعباس تهیه کند و ترجیح دهد که از امارات وارد کند.
وی تاکید کرد: هم اکنون نوع فرآورده در جایگاهها یکسان و از آن جا که عرضه سوخت یارانه ای است، قیمتها هم از طریق دولت تامین می شود، اما برای رسیدن به توسعه پایدار باید از یک نقطه آغازی داشته باشیم.
به گفته موسویخواه، اقدامی که در اثر اجرای طرح ایجاد شرکتهای زنجیرهای توزیع سوخت انجام میشود، نتیجه آن میشود که تعدد فرآورده، کیفیت و قیمت فرآورده را ایجاد میکند.
موسوی خواه با طرح پرسشهایی از قبیل «تا چه زمانی مصرف کننده باید به جایگاهی برود که الزام و اجبار دارد؟ و هرچه که موجود باشد اجبارا خریداری کند؟»، «تا چه زمانی باید شاهد برخوردهای ناصواب باشیم، زیرا متصدی جایگاه انگیزه جذب مشتری ندارد؟»، ادامه داد: با این طرح میشود در کوتاه مدت به جایی رسید که کارگر جایگاه اگر فروش داشت، درآمد نیز داشته باشد و اگر بخواهد درآمد داشته باشد، باید حقوق شهروند را بهطور حتم رعایت کند.
